1) Polielektrolit çözeltileri için önerilen ideal su kalitesi içme suyu ve buna yakın bir kalitede olmalıdır. Aksi takdirde, tank ve boru hatlarında kireçlenme, şılam oluşumu ve koku problemleri yaşanabilir.
Buna bağlı olarak pompa ve hatlarda tıkanmalar sözkonusudur. Partiküller selonoid valf ve filtrelerde tıkanıklığa yol açabilir.
2) Polimer hazırlama üniteleri de polielektrolitin istenilen konsantrasyonda hazırlanmasını sağlayan en önemli ünitelerdir. Polielektrolitin üstün bir performans tecrübe etmesi bu ünitelerin tam randımanla çalışmasına bağlıdır. Polielektrolit her ne kadar en uygun ve en kaliteli ürün olsa da istenilen kıvamda çözülememesi halinde gerekli performansı tecrübe edemeyecektir.
3) Son yıllarda tedarik edilen polielektrolit hazırlama üniteleri otomatik sisteme göre dizayn edilmiş olup konsantrasyon hassaslığı bakımından son derece güvenilirdir. Bu sistemlerde herbir haznede mevcut olan karıştırıcılar ürün hazırlanırken ve dozlanırken, daima çalışır konumda olmalıdır.
4) Polielektrolit, aluminyum ve galvanize zarar verebileceği için bu malzemeler ile temasından kaçınılmalıdır. Ticari haldeki ürünlerin depolandığı alanlar aşırı sıcağa ve neme maruz bırakılmamalıdır. Polielektrolit su ile temas ettiğinde oldukça kaygan bir hal alır, bu nedenle ürünün yere dökülmemesine dikkat edilmelidir. Yere dökülmesi halinde etrafı kum, talaş ve tuz ile çevrilmeli, belirli bir süre beklendikten sonra toplanıp bertaraf edilmelidir.
5) Polilektrolit ile temas halinde olan kişiler koruyucu elbise, gözlük ve eldiven giymeli, ele, göze ve yüze sıçraması halinde hemen bol su ile yıkanıp tıbbi müdahale yapılmalıdır. Ürünün, hazırlama ünitesine deşarjı esnasında çıkan tozu kesinlikle solunmamalı, önlem olarak maske kullanılmalıdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder