26 Mayıs 2012 Cumartesi

Katyonik Polielekrolit Teknik Şartnamesi

Katyonik polieletrolit alımları ve ihaleleri öncesinde fiyat ve verim hususları arasında paralellik olduğundan dolayı artık bir çok işyeri ve kamu kurumu aşağıda vereceğimiz örnekdeki gibi bir sistem ile katyonik polielektrolit alımı yapıyorlar.

KATYONİK POLİELEKTROLİT ALIMI TEKNİK ŞARTNAMESİ
1.  İhalenin konusu ve kapsamı:
Bu şartname; bundan sonra İDARE olarak anılacak olan Konya Su ve Kanalizasyon İdaresi (KOSKİ) Genel Müdürlüğü'nün ihtiyacı olan; 80.000 (seksenbin) kg Katyonik Polielektrolit alımı ve teslimi ile ilgili teknik ve genel hususları içerir.

2.   Kullanım alanı:
2.1. Katyonik Polielektrolit, SANTRİFÜJ DEKANTÖRLERDE çamur susuzlaştırma işleminde kullanılacaktır.
2.2. Ön çökeltme ve biyolojik fazla çamur karışımından oluşan çamurlar, anaerobik çürütücülerde arıtıldıktan sonra dekantörlere beslenmektedir.
2.3. Dekantörlere giren çamur konsantrasyonu % 2-3 oranında değişmektedir.


3- Teklif Şartları ve En Uygun Ürünün Belirlenmesi:
3.1. İhaleye katılacak firmalar ihale tarihinden önce İdareden izin almak suretiyle Atıksu Arıtma Kimyasalları Tesisi Laboratuvarında İdare personeli nezaretinde uygun ürünün tespiti için test yapacaktır. Yapılan test sonuçları neticesinde firma, uygun gördüğü ürünün neden ve hangi sonuçlara göre seçildiğini ihale dosyasında sunacağı raporda belirtecektir. Söz konusu denemeleri ve raporu sunmayan firmaların teklifleri değerlendirmeye alınmayacaktır.
3.2. Firmalar, santrifüj dekantörlerde İDARE tarafından yapılacak denemeler için 100 kg bedelsiz orijinal paketlerindeki katyonik polielektroliti teklifleri ile birlikte teslim edeceklerdir. Numuneyi vermeyen firmaların teklifleri değerlendirmeye alınmayacaktır. Teslim edilen numunelerin ambalajlarında ürüne ait bilgiler eksiksiz görülecektir.
3.3. Firmaların verdiği numunelerin İDARE tarafından santrifüj dekantörlerde denenmesi sonucunda 1 ton kuru madde (KM) çamur başına tüketilen optimum dozdaki polielektrolik maliyetinin en düşük olduğu teklif tercih edilecektir.

Ekonomik açıdan en avantajlı teklif (EAEAT) aşağıdaki formül ile hesaplanır:
EAEAT = Teklif fiyatı (kilogram fiyatı) x Optimum doz (1000 kg KM için)

3.4. İDARE tarafından yapılacak denemelerde her firmadan bir eleman gözlemci olarak bulunabilir.

4- İşletme Uygulamaları

4.1 Yüklenicinin ilk mal tesliminden sonra en geç 1 hafta içinde en az 1 günlük teknik servis vermesi zorunludur. Teknik servis, laboratuvar ve işletme koşullarında çamur susuzlaştırma veriminin artırılmasına yönelik ilgili personele eğitim vermek, beraber uygulamalı çalışma yapmak ve bu çalışmalarla ilgili İDARE’ye teknik rapor sunmak zorundadır.

5. Katyonik polielektrolitin Temini ve Sevkiyatı
 5.1. Katyonik polielektrolit, yırtılmaya, patlamaya, rutubete dayanıklı 25 kg’lık ambalajlarda olmalı ve ambalajların üzerinde orijini, ait olduğu firmayla ilgili bilgiler, üretim ve son kullanım tarihi yazılı olmalıdır. Ürün orijinal ambalajında en az 24 ay özelliğini kaybetmemelidir.  
   5.2. Firmalar teklifleriyle birlikte teklif ettikleri ürüne ait teknik özelliklerini gösteren analiz raporunu sunmak zorundadırlar.
 5.3. Katyonik Polielektrolit teslimat yeri İDARE’nin Konya Atıksu Arıtma Tesisi’dir. Malzemenin ambara indirilmesi İDARE tarafından yapılacaktır.
 5.4.  Katyonik Polielektrolit ambalajlarının nakli sırasında doğabilecek her türlü zarar, ziyan ve hasarlar YÜKLENİCİ’ye aittir.


6- İş Güvenliği
5.1. YÜKLENİCİ, sahada veya saha dışında kendi faaliyetleri sonucu oluşan kaza ve çevresel kirliliğin hukuki ve mali zararlarından sorumludur.

7-  Mal Teslimi Şartları
6.1. Yüklenici tarafından gönderilen her parti polieletrolit, İDARE tarafından tartılabilecektir. Yapılacak tartımlarla faturada belirtilen miktar arasında bir uyumsuzluk belirlenirse, Yüklenici şartnamede belirlenen miktarı tedarik etmeyi kabul edecektir.
6.2. İdare gerek görmesi durumunda, her partiden rastgele numune alarak deneme yapabilir veya akredite bir laboratuvara yaptırabilir. Bu analizlerin ücreti YÜKLENİCİ’ye aittir. Analiz sonuçları madde 3-3’teki deneme sonuçlarına paralel olmazsa, İDARE mal kabulü yapmayacaktır.
6.3. Şartnamede belirtilen özellikler haricinde, gönderilen polieletrolitlerde bir değişiklik veya yabancı madde olduğunun tespit edilmesi durumunda da mal kabulü yapılmayacaktır. Mal Kabul komisyonunun uygun bulmadığı malı YÜKLENİCİ en fazla 2 hafta içinde değiştirmek zorundadır.
6.4 Yüklenici polielektoliti tahta paletler üzerinde getirecek, tahta paletleri de malzeme ile birlikte teslim edecektir. Polielektrolit üst üste stoklanabilecek ve forklift ile nakledilebilecek şekilde alttan ve üstten tahta paletlerle desteklenecektir. Polielektrolit nakliyesi mutlaka yan tarafları açılabilen kasaya sahip kamyon veya tırlarla yapılacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder